Kā kopt izvēlēto produktu

Vēlējos Jums pastāstīt par mohēras izstrādājumu kopšanu.

Vispirms tie ir ļoti jutīgi pret aprūpi, jo mohēras vilna ir ļoti maiga un delikāta. Lai saglabātu to skaistumu un kvalitāti ir nepieciešams ievērot šādus kopšanas pamatprincipus:

MITRUMS: Izvairieties no lielas mitruma un ūdens iedarbības uz izstrādājumiem, jo tas var izraisīt vilnas savelšanos vai deformāciju.

MAZGĀŠANA: Labāk izvairīties no biežas mazgāšanas. Ja tomēr nepieciešams, tad iesaku rūpīgu un vieglu rokas mazgāšanu ar maigu mazgāšanas līdzekli un vēsu ūdeni. Droši var izmantot matu šampūnu ka mazgāšanas līdzekli! Neizmantojat berzēšanu vai strauju centrafugālu žāvēšanu.

SUSINĀŠANA: Mohēras izstrādājumus nevar žāvēt tiešos saules staros, vai tuvumā pie apkures ierīcēm. Ieteicams tos žāvēt horizontāla stāvoklī uz sausas un plakanas virsmas.

GLUDINĀŠANA: Ja nepieciešama gludināšana, to jādara ar zemu siltuma temperatūru, vai viegli pārejot pāri ar tvaiku.

GLABĀŠANA: Izstrādājumus glabā sausa vietā. Ja vēlaties var tos glabāt auduma maisiņā. Bet, nekāda gadījumā neturiet tos uz pakaramā.

MĪKSTINĀŠANA: Ja tomēr mohēras izstrādājums ir savēlies, ciets, to var atmīkstināt, novietojot to uz nedēļu aukstā sāls ūdeni, lai atkal tas kļūtu maigs un mīksts.

Kopšanas norādes var atšķirties atkarībā no konkrētā izstrādājuma un tā ražotāja norādēm, tāpēc vienmēr ir labi pārbaudīt un ievērot ieteikumus, lai saglabātu savus iemīļotos mohēras izstrādājumus perfektā stāvoklī.

Populārākie apģērbi šobrīd

Dzīvot katru dienu ar kaut nelielu svētku sajūtu, sievišķības noslēpumu, tas ir daudz vērtīgāk kā justies labi tikai īpašās dienās, jo tā ir tā patiesā, īstā dzīve...

- Renate Rose